keskiviikko 12. syyskuuta 2018

Opettajan esittely


Seuran opettajana toimii kokenut 3. dan Aikido, fukushidoin Markus Jalkanen

Yli 20 vuotta Aikidoa harrastanut Markus on imenyt oppia vuosien varrella useilta opettajilta Suomessa ja kansainvälisesti. Nykyään Markusta opettaa kansainvälisesi tunnettu ja arvostettu ranskalainen Gérard Blaize.
Aikidon pariin Markus löysi kaverin houkuttelemana. Silloin polvet olivat kipeänä vanhojen tansseista. Ensimmäisistä treeneistä on jäänyt mieleen lähinnä hiki, lihasten hapotus ja hämmennys. Nykyään Aikido-treenit ovat Markukselle ennen kaikkea mielen harjoitus, kroppa on jo aikalailla tottunut harjoitteisiin. 
Aikidossa on tarkoitus tutkia "aikia", eli tapaa yhdistää oma keho ja sen avulla ohjata hyökkääjää. Tämä ei onnistu, jos tekniikoita tehdään hyökkäävällä mielellä tai väkisin, taistellen. Sujuvien tekniikoiden ja kehon hallinnan ohella treenaamisella tavoitellaankin tilaa, jossa ei taistella.  Näihin periaatteisiin nojaten Markus perusti Masakatsu Aikido ry:n vuonna 2015. Kunnon kasvaminen ja tekniikan oppiminen on arvostettavaa, mutta opettajalle parasta on nähdä, kun oppilaat muuttuvat Aikidon myötä myös ihmisinä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti